5 Belgische medailles EK Senioren badminton

Senioren

5 Belgische medailles EK Senioren badminton

Het grootste badminton evenement trok een record aantal Belgische deelnemers. Uitstekende prestaties werden geleverd dankzij deze thuiswedstrijd. Van de vier Belgische spelers die de halve finale bereikten, slaagden er twee in om de finale te bereiken.

Frédéric Gaspard was niet in staat om zijn titel van Europees kampioen in 35+ herenenkel, te verdedigen. Ook al gaf hij alles in de tweede set, zijn Zweedse tegenstander Mathias WIGARDT was te sterk (7-21, 15-21).

Toch is hij blij omdat hij deze resultaten niet had verwacht.

 

“Een finale spelen in mijn thuisland is een droom die uitkomt. Ik heb genoten van deze week” - Frédéric Gaspard

 

Nelly Halsberghe uit de 75+ was de meest opmerkelijke verrassing. Ze gaat naar huis met twee medailles: de gouden medaille voor de dames enkel en de zilvermedaille voor de dames dubbel.

 

“Ik had dit absoluut niet verwacht. De afgelopen jaren kwam ik meestal tot de kwartfinales, maar nu ben ik plotseling Europees kampioen. Ik voel me goed, en het was leuk om vrienden en familie te hebben die me ondersteunden” - Nelly Halsberghe

 

Stefanie Bertels wint de bronzen medaille in de categorie 35+ dames. Hoan Nguyen behaalde ook de derde plaats in de categorie enkel 50+ heren. Er wordt teruggekeken op een uitstekende organisatie met pittige wedstrijden en een blij weerzien van de Europese badmintonfamilie.

 

Overzicht winnaars: BWF - 2024 European Senior Championships - Winners (tournamentsoftware.com)

 

Video’s deelnemers YouTube: Europese Kampioenschappen Senioren Badminton 2024 - Velodroom, Heusden-Zolder - YouTube

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: JC Degids

 

VRT Nws: Gouden medaille voor Nelly Halsberghe (75) op finaledag van EK Badminton voor senioren in Heusden-Zolder: "Blijf sporten, zolang je kunt!"  | VRT NWS: nieuws

Internetgazet Heusden-Zolder: België maakt nog kans op drie titels

Nieuws Heusden-Zolder: twee Belgen naar finale

 

 

 

 

« Terug