Week van de Official

Officials

Week van de Official

Deze week staat in het teken van de Officials, dan worden alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in de bloemetjes gezet. Want zonder officials, geen wedstrijden.

Ook Badminton Vlaanderen neemt deel aan de Week van de Official, en deelt graag video's om te tonen wat de rol van een official (umpire, referee, lijnrechter,...) inhoudt, alsook om ze uit de schaduw te brengen en in the spotlight te brengen.

 

Het is een manier om respect en waardering te tonen voor de wekelijkse inzet van de officials.

Maar liefst 41 Vlaamse sportfederaties nemen deel aan de Week van de Official.

​​

Waarom deze campagne?

De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel! En hopelijk kunnen we nieuwe mensen warm maken voor deze belangrijke functie.

We roepen alle clubs, sporters, vrijwilligers en bestuursleden op om ook jouw officials te bedanken. Een filmpje, foto, rijmpje, attentie... Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids en/ of #bedanktjury op social media of stuur via mail geraldine@badmintonvlaanderen.be

 

Official Personality 2024

Voorafgaand aan deze week werd een campagne gelanceerd rond Official Personality en dankzij alle 'likes' via social media kwam Bert Vanhorenbeeck, umpire en voorzitter van Badminton Vlaanderen, op de derde plaats. Gefeliciteerd!

 

Opleiding tot Official

Kriebelt het om meer te weten om Official te worden?

Badminton Vlaanderen nodigt je graag uit tot een gratis webinar waarbij de opleiding tot Referee of Umpire wordt toegelicht.

SCHRIJF JE HIER IN

De opleiding wordt één keer per jaar georganiseerd, vanaf volgend jaar februari 2025 start een nieuw traject.

Wat deelnemers zeggen:

"De opleiding is van hoogstaande kwaliteit met een persoonlijke aanpak".

"Ik ken nu als badmintonspeler nog beter de regels".

"De combinatie van zowel scheidsrechteren als badminton spelen blijft mogelijk".

 

 

Wat is een umpire?

 

 

Wat is een referee?

 

Tijdens de webinar kan je al je vragen stellen en wordt het scheidsrechterstraject alsook de criteria helder toegelicht.

MELD JE HIER AAN

Tot dan!

 

 

« Terug